MIKLAVŽEV TEK

Miklavžev tek je najkrajši in najbolj praznično obarvan tek daleč okoli.

 

O teku

Trasa je speljana navkreber po lepo uhojenih poteh. Parkeljni in harmonikaši ob progi bodo poskrbeli, da boste klančke proti Miklavžu z lahkoto premagali. Če se boste na tek prijavili v predprijavi, vas po premaganem naporu čaka brezplačno kopanje v Termah Snovik.

Pustite, da vas Miklavž obdari z Miklavževim tekom.

Prijave

Prijave so možne preko spletne prijavnicePrijaviti se je možno najkasneje do 25. novembra oz. do zapolnitve startnih mest. Število tekačev je omejeno!

Prijava je veljavna šele, ko je plačana startnina. Za predšolske otroke prijave niso potrebne.

Prijavnina znaša 20€ za odrasle in 8€ za otroke

V primeru težav nam pišite na miklavzev.tek@sd-smartno.si.

Razpis 2023 PRIJAVA

Nedelja, 3. december 2023

Do dogodka še
 
 
Potek prireditve
 • od 8.00 do 9.00 – dvig startnih številk,
 • ob 9.30 – organiziran prevoz opreme na cilj,
 • ob 10.00 – start teka za vse tekmovalne kategorije,
 • ob 11.30 – start netekmovalnega teka za predšolske otroke
 • ob 12.15 – razglasitev rezultatov in podelitev nagrad najboljšim.

Nagrade za uvrstitev

 • denarne ali praktične nagrade prejme prvih pet absolutno
 • pokal za absolutne zmagovalce na daljši in krajši progi
 • medalje prejmejo prvi trije po kategorijah

Posebne nagrade

 • posebna nagrada za najstarejša udeleženca teka
 • posebna nagrada za izboljšan rekord proge
 • vstopnica za kopanje v Terme Snovik za prvih 400 prijavljenih

Nekaj vtisov udeležencev teka

“Danes je od Term Snovik do Miklavža, potekal že 15. tradicionalni Miklavžev tek! Sodelovanje Športnega društva Šmartno, turističnih društev Gora in Tuhinjska dolina ter Term Snovik in veliko prostovoljcev je v našo dolino pripeljalo rekordno število tekmovalk in tekmovalcev! Čestitke organizatorjem in vsem, ki ste prispevali, da se je na Miklavžu danes ob lepem vremenu zbralo skoraj 1000 ljudi!”

“Miklavžev tek na Gori. Odlična organizacija, lepo vreme in zelo velika udeležba. Bravo Šd Šmartno V Tuhinju in ekipa TD Gora Sv. Miklavž.”

“Odlična organizacija na nivoju tujih tekem, super vreme, dobra družba. Tomo in ekipa odlično organizirate tekmo, kar priča število udeležencev in nasmehi na cilju.”

“Z učenci naše šole smo se že 6. leto zapored udeležili Miklavževega teka v Tuhinjski dolini. Organizator Tomo Petek in njegovo ŠD Šmartno v Tuhinju so dokazali, da jim pri organizaciji ni para daleč naokoli. Čestitke in pogumno še naprej!”

“320 odraslih udeležencev teka, skoraj 300m višine, pa kot da ni še nihče prišel do sape, da bi o tekmi na forumu objavil kakšno besedo. In z moje strani si vsekakor zaslužijo pohvalo. Trend udeležencev je podoben kot na LM in me je prav strah, da bo ubogi Miklavž čez nekaj let kapituliral. Očitno ima organizator odlično recepturo, da je obisk vsako leto večji. Le kako to nekaterim nikakor ne uspe, pa naj bo še tako markantna lokacija!? Organizator, še enkrat vse pohvale, drugo leto se pa zopet vidimo.”

“Na Miklavževem teku se je uživalo! …na 5km dolgi progi kar 3x harmonika in celo 1x pleh muzka, v cilju “slavolok” iz gradbenega odra, spiker in ansambel. Tekaški cilj – ostri gorski vršič s cerkvico sv. Miklavža se je to soboto kopal v soncu in na njem se je kot stotnija vrabcev šibilo skoraj 500 tekačev pomešanih s prijaznimi organizatorji.”