Poročilo predsednika ŠD Šmartno za leto 2014

 

Kot je sedaj že v navadi, lahko tudi za l. 2014 govorimo kot uspešno in delovno leto za ŠD Šmartno. Sedaj smo že kar navajeni na uspešno pridobljena sredstva na Občini Kamnik, in na odlično organiziran ter obiskan Miklavžev tek, ki je letos zopet podiral rekorde po št. prijavljenih tekačev. Vse to pa je posledica vestnega in trdega dela celotnega vodstva ŠD Šmartno.

ŠD Šmartno si ne znamo več predstavljati brez tekmovanja za Pokal ŠD Šmartno, ki je letos potekal 6 leto zapored, na njem pa je sodelovalo 30 članic in 72 članov našega društva. Seveda pa tudi Pokala ne bi bilo brez naših predanih organizatorjev, ki že vsa ta leto skrbijo za izvedbo in nemoten potek tekmovanja. Poudariti velja da v vseh 6 sezonah tekmovanja, ni bila odpovedana niti ena disciplina. Milan Hočevar skrbi za januarski namiznoteniški turnir in za novembrsko strelsko tekmovanje. Primož Mali je zadolžen za organizacijo smučanja in dan športa, ki je od vseh disciplin najbolj obiskana. Za šahovski turnir skrbi Brane Viriant. Kolesarji točke nabiramo v sklopu vzpona Terme Snovik-Črnivec. Za teniški pokal vsako leto poskrbi Bogdan Resnik. V decembru pa se po točke podamo na Miklavžev tek, katerega glavni organizator je Tomo Petek.

Polega Pokala pa se v našem društvu organizira še kar nekaj ostalih dogodkov. Tako smo v januarju prvič organizirali turnir v pikadu. V zimskem času za naše člane poteka rekreacija v telovadnici OŠ Šmartno, za telovadbo uma pa skrbi Brane Viriant , ki je organizator šahovske lige. V juniju smo pomagali pri izvedbi 11. Srečanja športnikov Slovenije. V oktobru smo organizirali članski in veteranski turnir v malem nogometu. Ne smem pa pozabiti omeniti tudi izleta v Poljansko dolino 31.8., kjer smo si ogledali domačo sirarno Pustotnik in zgodovinske bunkerje na Rupnikovi liniji, na koncu pa smo imeli piknik na Tavčarjevi domačiji. Pri izletu velja poudariti še to, da smo veliko poti prehodili oz. prekolesarili, tako da je bil piknik na koncu več kot dobrodošel.

Leto 2014 je torej uspešno za nami, pred nami pa so novi izzivi v letu 2015 za katere upam, da jih bomo s skupnimi močmi uspešno rešili in izpeljali tako kot smo to počeli do sedaj.

 

Športni pozdrav!

Predsednik ŠD Šmartno: Matjaž Hribernik

Šmartno v Tuhinju, 17.1.2014