Poročilo predsednika ŠD Šmartno za leto 2013

 

Leto 2013 je bilo za ŠD Šmartno uspešno v mnogih pogledih. Poleg uspešno pridobljenih finančnih sredstev na dveh razpisih Občine Kamnik, smo pod vodstvom Toma Petka uspešno organizirali 13. Miklavžev tek, ki je podiral vse rekorde, saj je na njem sodelovalo 387 tekačev iz vse Slovenije in tudi tujine.

Smo pa v ŠD Šmartno zelo dejavni skozi celo leto. Poleg Pokala ŠD Šmartno, v sklopu katerega organiziramo 8 disciplin in je poznan največjemu številu članov, organiziramo tudi zimsko rekreacijo v telovadnici OŠ Šmartno.

V zimskem času poteka tudi šahovska liga, ki jo vodi Brane Viriant. V sodelovanju s Termami Snovik pomagamo pri organizaciji nogometne tekme zvezd, v oktobru pa smo uspešno izvedli 2. veteranski turnir v malem nogometu.

Že prej omenjeno tekmovanje za Pokal ŠD Šmartno smo letos uspešno organizirali 5. zapored, v njem je tekmovalo 71 članov in 29 članic ŠD Šmartno. Posebej se moram zahvaliti vsem organizatorjem, saj brez njih takšnega tekmovanja ni mogoče izpeljati. Milan Hočevar je vodja namiznoteniškega turnirja v januarju in streljanja z zračno puško v septembru. Za smučanje v februarju je poskrbel Primož Mali, ki je v maju organiziral tudi Dan športa. Marca je potekal šahovski turnir, ki ga vodi Brane Viriant. Točke za kolesarjenje smo junija nabirali v sklopu kolesarskega vzpona Terme Snovik – Črnivec. Tenis je v septembru organiziral Bogdan Resnik, decembrski Miklavžev tek pa kot že prej omenjeno Tomo Petek.

Pohvalimo pa se lahko tudi s prenovo naše spletne strani, za katero je zaslužen Mitja Zabavnik.

Upam, da sem vam skozi poročilo uspel vsaj delno prikazati delovanje društva v letu 2013, ki je bilo po mojem mnenju eno najuspešnejših do sedaj.

 

Športni pozdrav!

Predsednik ŠD Šmartno: Matjaž Hribernik

Šmartno v Tuhinju, 18.1.2014